En hållbarhetskonsult en person som hjälper företag och organisationer att bli mer miljövänliga och hållbara. De hjälper kunderna att minska sin miljöpåverkan, spara pengar och förbättra sin hållbarhetsprestanda. Om du är intresserad av att bli hållbarhetskonsult eller bara vill veta mer om vad de gör, läs vidare!

Hållbarhetskonsulter har vanligtvis en bakgrund inom miljövetenskap eller teknik, men det finns också många som har en bakgrund inom handel eller marknadsföring.

Hållbarhetskonsulter hjälper sina kunder genom att genomföra revisioner, skapa hållbarhetsplaner och tillhandahålla utbildning och stöd. De arbetar med kunder från alla olika branscher, bland annat tillverkning, detaljhandel, livsmedelsservice och byggbranschen. Några av de tjänster som hållbarhetskonsulter tillhandahåller är följande

– Miljökonsekvensbedömning

– Utformning av miljöplaner

– Livscykelanalyser

– ISO certifieringar

– Koldioxidavtryck

– Rådgivning kring miljöfrågor

– Miljökartläggningar

– Riskbedömningar

Arbetet som hållbarhetskonsult kan vara mycket utmanande, men det är också mycket givande. Om du är intresserad av att hjälpa företag att bli mer miljövänliga och hållbara kan det vara rätt karriär för dig att bli hållbarhetskonsult!

Vill du komma i kontakt med ett hållbarhetsbolag som är experter på miljö, kvalitet och arbetsmiljö så kan jag varmt rekommendera MIKA Gruppen AB. De besitter bred kompetens och tar väl hand om ditt företag.